Moa Mattsson, lagkapten i IK Uppsala fotboll.
Moa Mattsson, lagkapten i IK Uppsala fotboll. Foto: IK Uppsala fotboll.

En bit kvar till damallsvenskan för IK Uppsala

2:42 min

För ett år sen bröt sig Sirius fotbollsdamer ur klubben och bildade IK Uppsala fotboll. Organisatoriskt har det varit ett lyft men sportsligt har laget inte nått sitt mål, säger lagkaptenen Moa Mattsson.

Det första året med IK Uppsala fotboll har varit roligt och händelserikt, säger Moa Mattsson.

– Sportsligt kanske lite sämre än vi hade hoppats på men organisatoriskt ett hårt jobb av styrelsen och övriga klubben, som verkligen har varit ett lyft för oss.

På vilket sätt märks det att ni är en ung förening?

– Vi är inte så många i organisationen än. Det är få människor som jobbar väldigt hårt för att det ska bli bra för oss och det gör de väldigt bra. Men för att vi ska nå vårt mål – damallsvenskan – så måste vi bredda organisationen och få en större ekonomi.

IK Uppsala fotboll ligger nu på plats åtta i elitettan.

– Vårt mål var att komma topp fem och vi har en trupp och spel som borde kunna nå det målet. Men vi har inte lyckats stänga matcher på det sätt som vi hade behövt göra för att komma högre upp i tabellen. Det har varit lite frustrerande att match efter match göra en bra prestation med inte få med oss poäng.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista