Pumpasallad.
Pumpasallad.

Halloween-tema med Christina

Christina följer årstiderna och bjuder på pumpasallad lagom till Halloween.

Höstsallad med butternutpumpa, grönkål och äpple

  • 1 butternutpumpa
  • 3-4 stjälkar grönkål
  • 2 små svenska äpplen
  • en rejäl näve pumpakärnor
  • 1 paket fetaost
  • rapsolja
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • flingsalt och svartpeppar

 

Skala pumpan och dela i mindre bitar men fortfarande ganska stora. Ringla över lite rapsolja och vänd runt pumpan i denna. Lägg pumpan på en plåt med bakplåtspapper, salta och peppra och rosta i ugn i 225 grader ca 20 min (beoende på storlek).

 Skär bort grönkålens stjälkar och dela grönkålen i mindre bitar. Massera in lite rapsolja och smaka därefter av med en liten skvätt vinäger. Servera den ugnsrostade pumpan på ett stort fat, vänd ner grönkålen och smula över fetaosten. Toppa med äpplen som klyftats i mindre bitar, behåll skalet på samt pumpa kärnor som rostats i torr stekpanna. Dra över några varv med pepparkvarnen.

 Servera salladen som tillbehör till exempelvis ugnsrostad hel kyckling, eller som den är tillsammans med kokt matvete.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista