Polisbil
Polisen i Uppsala hade fullt upp natten mot fredagen. Foto: Johan Nilsson/TT

Trots omfattande polisjakt – rånare på fri fot

1:24 min

Det finns fortfarande inga misstänkta efter gårdagens rånserie då två män beväpnande med något som liknade svärd.

Ingen misstänkt kunde gripas trots en omfattande polisinsats på söndagskvällen. Arbetet ute i fält avslutades vid 20-tiden på kvällen och polisen fortsätter med så kallad inre spaning.

Restaurangrånet inträffade ca 16.30 på söndagen. Några minuter senare så försökte två personer tvinga sig till en bil på Vitkålsgatan i Årsta.

Lite senare får polisen larm från Ikeas parkering, efter att två personer som verkade vara beväpnade med ett svärdliknande föremål försökte tvinga till sig en annan bil.

Polisen satte in stora resurser i rånarjakten, bland annat en helikopter.

Vid 17:20-tiden så misstänks rånarna ha tvingat en man att ta ut pengar från en bankomat i Årsta centrum. Totalt har det alltså varit fyra olika incidenter under kvällen, där rånarna misstänks vara inblandade.

– De far runt i en moped eller en motorcykel, vilket gör att de förflyttar sig ganska fort, säger polisens Torbjörn Karlsson.

Inga personer ska ha skadats fysiskt under rånen och rånförsöken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista