Pasta puttanesca
Lättlagad mat i form av Pasta Puttanesca Foto: Christina Jansson

Pasta puttanesca - lättlagad pastarätt

P4 Morgons matinspiratör lagar mat från det italienska köket idag.

Pasta puttanesca

2 portioner spaghetti

600 g färska körsbärstomater 

(alternativt en burk körsbärstomater på konserv)

2 vitlöksklyftor

olivolja

flingsalt och svartpeppar

1 liten burk urkärnade kalamataoliver

1 dryg msk kapris

6 st sardellfiéer

1 nypa torkad chili

en näve pinjenötter

 

Halvera tomaterna och lägg på plåt med bakplåtspapper tillsammans med skivade vitlöksklyftor. Ringla över olivolja och smula över flingsalt och nymalen svartpeppar. Baka tomaterna i ugn i 200 grader ca 30 min. (Om konserverade tomater istället. Häll dessa direkt i en stekpanna). Koka pastan.

När tomaterna är klara, lyft över dessa i en stor stekpanna och sätt på låg värme, rör ner chili, kapris, oliver och sardeller och låt koka ihop en liten stund. Rör ner pastan och servera toppat med rostade pinjenötter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".