Pavel Gamov, Sverigedemokraterna. Foto: Sveriges Radio
Foto: Sveriges Radio

Gamov: Jag är utsatt för ett karaktärsmord

Uppsalabon och tidigare sverigedemokraten Pavel Gamov anser att han utsatts för förtal och kommer att ta till rättsliga åtgärder kring uppgifterna som publicerats i nättidningen Nyheter idag kring hans resa till Ryssland.

Han berättade även för journalister på plats i riksdagen i går att han kommer anmäla försvarmsinister Peter Hultqvist (S) till konstitionsutskottet som varnat för att Pavel Gamov kan utgöra en säkerhetsrisk då han sitter i EU-nämnden och utrikesutskottet och då hanterar sekretessbelagd information.

Gamov ombads lämna Sverigedemokraterna i förra veckan. Men han tänker sitta kvar i riksdagen mandatperioden ut som politisk vilde.

Han vill inte svara på några frågor om vad som egentligen hände under resan i Ryssland, men säger att han kommer att ge sin version i detalj längre fram.

– Man har utsatt mig för ett karaktärsmord, jag kommer att vidta rättsliga åtgärder, säger Gamov till journalister i riksdagen enligt TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista