Martin tartar.
Martin tartar, med lite sladdar från studion i bakgrunden. Foto: Sevgi Camuz

Rått och gott – Köksmästare Martin bjuder på tartar

Köksmästare Martin Andersson ger dig förslag på fredagsmys. Ikväll kanske det är läge att prova en råbiff?

Martins tartar

Syrad rödlök:

  • 1 rödlök tunt skivad
  • 1 citron, juice och zest
  • 1 msk vitvinsvinäger

Blanda allt.

Senapsmajo:

  • 3 msk grovsenap
  • 3 dl majonnäs
  • salt

Blanda och smak av med salt.

Råbiff:

  • 600g ox innanlår nymalen, gärna uppländsk
  • 1 bananschalottenlök finhackad
  • 2 msk finskuren gräslök
  • Salt
  • Svartpeppar

Blanda och smaka av med salt och svartpeppar

Servering:

  • 250g cocktailtomater i olika färger, busigt skurna
  • 2 msk rostad lök
  • 2 msk kapris
  • 4 msk riven pepparrot
  • 1 ask smörgåskrasse

Gör så här:  
Ringla lite majonnäs i botten på tallrikarna, forma råbiffen med lätta kärleksfulla fingrar till fina ”biffar”, lägg på lite syrad rödlök, toppa med tomater, rostad lök, kapris. Riv rikligt med pepparrot över och strö på krasse. Servera gärna med rostad potatis och en lätt sallad.

Trevlig helg!

Recept: Martin Andersson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".