Polisbil
Polisen i Uppsala hade fullt upp natten mot fredagen. Foto: Johan Nilsson/TT

Yxman greps – ringde själv om mordplaner

Ett stort polispådrag ryckte ut till Tärnsjö efter att en man ringt och berättat att han ville slå ihjäl en bekant med yxa.

Samtalet kom strax före tio på lördagskvällen till SOS-alarm. En man i Tärnsjö ringde och berättade att han tänkte slå ihjäl en bekant med en yxa.

Polisen fick genom en anhörig till mannen reda på att han setts i området med yxan och att han dessutom hade tillgång till ett skjutvapen.

– Men de som träffat på honom säger att han inte verkat hotfull, säger Johan Thalberg, presstalesman på polisen Region mitt.

Polisen tog ändå händelsen på stort allvar. Flera patruller ryckte ut till Tärnsjö och mannen greps under odramatiska former.

En yxa beslagtogs och dessutom ska en revolver ha hittats i ett gästhus på tomten där gripandet ägde rum. Mannen misstänks nu för bland annat olaga hot alternativt förberedelse till mord och brott mot vapenlagen. Ingen ska ha kommit till skada under händelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".