spårkorsning
Spårkorsning Foto: Fredrik Sandberg/TT

KD i Knivsta vill ha folkomröstning om avtalsförslag

1:39 min

En folkomröstning om avtalsförslaget mellan kommunen och staten är nödvändig menar man. Ingen invånare har fått tycka till och allt har gått rekordfort.

Kommunalrådet Björn-Owe Björk tyckte redan på ett tidigt stadium att det hela gått gör fort fram. Ingen dialog alls med invånarna och nu när avtalsförslaget är klart är han än mer kritisk.

Avtalet löper under 40 år och innebär att kommunen ska vara redo att kunna bygga 15 000 bostäder där det bara handlar om lägenheter där många hus ska samsas på en liten yta och där biltrafiken prioriterats bort för gång- och cykelbanor.

Dessutom menar Björn-Owe Björk att eftersom inga villaområden är inplanerade så finns risken att det kommer att se ut som 60-talets "Miljonprogram".

Nu hoppas han på att kommunstyrelsen ska ta ett beslut om en folkomrösting så att invånarna kan få säga vilket framtida Knivsta dom vill bo i innan avtalet är undertecknat.

Kommunstyrelsens ordförande Klas Bergström är emot en folkomröstning då avtalet måste vara undertecknat vid nyår och efter det finns ingen från regeringen att förhandla med om ändringar då mandatet för förhandlaren går ut vid årsskiftet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista