Sirius fotbolls riktiga trotjänare, Kim Skoglund, inte kommer att vara en del av laget nästa säsong.
Sirius fotbolls riktiga trotjänare, Kim Skoglund, inte kommer att vara en del av laget nästa säsong. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Kim Skoglund slutar i Sirius – missnöjd med hur han fick beskedet

Häromdagen kom beskedet att en av Sirius fotbolls riktiga trotjänare, Kim Skoglund, inte kommer att vara en del av laget nästa säsong. Sättet beskedet kom på är han själv missnöjd över.

Kim blir den tredje Uppsalaprofilen i laget som på kort tid lämnar efter lagkapten Niklas Busch Thor och Johan Andersson. 

Trots att Kim Skoglund själv uttryckt att han vill vara kvar och spela togs beslutet att kontraktet inte skulle förlängas. Motiveringen till beslutet håller inte Kim Skoglund med om.

– Det var ungefär som att jag inte hade visat att jag ville vara kvar, men det köper jag inte, säger han.

Han berättar att han tycker att beskedet hade kunnat komma tidigare då han själv var inställd på att fortsätta spela för Sirius.

– Man måste ju säga det i tid. Hade de sagt det till mig en månad innan med en fair motivering hade jag dels haft en längre tid att planera något själv inför framtiden och dels hade jag fått en chans att tacka av alla fans, säger han. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista