Brandbil på utryckning (arkivbild).
Brandbil på utryckning (arkivbild). Foto: August Bergkvist/Sveriges Radio

Polisen om Valsätrabränder: Kan vara vedergällning mot oss

2:01 min

Flera bilar och även garage har satts i brand i Valsätra och Gottsunda under onsdagskvällen.

Polisen har under kvällen fått flera larmsamtal från olika adresser i områdena om bränder på flera platser, i bilar men också i p-hus.

På sin hemsida listar polisen åtta bränder som inträffat mellan kl. 18.39-21.16.

– Den teori vi arbetar utifrån är att bränderna har någon form av samband säger Lisa Sannervik, presstalesperson vid polisen region Mitt, till P4 Uppland. 

Enligt henne kan polisen i nuläget inte utesluta att det rör sig om en vedergällning för en polisinsats under måndagen och tisdagen.

Då slog polisen till mot olika adresser i området och letade efter narkotika, vapen och efterlysta i en stor insats tillsammans med andra myndigheter.

Under kvällen finns polisen på plats för att säkra att räddningstjänsten kan utföra sitt arbete samt bedriva utredningsarbete.

– Vi kommer att finnas kvar i området och har också förstärkt med personal från bland annat Stockholm, säger Lisa Sannervik.

Enligt henne har det inte varit några oroligheter i samband med släckningsarbetet under onsdagskvällen, det finns heller ingen misstänkt gripen.

Det hela rubriceras som skadegörelse genom brand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista