Köksmästare Martin berättar om tryffeln.
Köksmästare Martin berättar om tryffeln. Foto: Sevgi Camuz

Martins supergoda Socca toppad med tryffel

Köksmästare Martin Andersson vill slå ett slag för en dyr svamp. Tryffel. Gör en smaskig socca och toppa med tryffel.

Socca med tryffel

Recept:

  • Socca (kikärtscrêpes)
  • Crème fraiche, brynt lök, parmesan och mycket tryffel
  • ca 4 stycken med en diameter på ca 20cm 
  • 2 dl Kikärtsmjöl
  • 2 dl Vatten
  • 2 msk Olivolja
  • 1 tsk Salt
  • 3 dl Crème fraiche
  • 1 gul lök, brynt
  • 20g ruccola
  • 2 msk parmesan, riven
  • olivolja
  • svartpeppar

Gör så här:

Blanda kikärtsmjöl, vatten, olivolja och salt. Låt det stå och svälla en stund. Stek sen fina crêpes i en panna med lite olivolja. Toppa sen den nystekta crepen med crème fraiche, lök, ruccola, parmesan, lite olivolja, svartpeppar och så mycket tryffel du vill och kan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".