Emma Frans tilldelas priset Årets Röst när Stora Journalistpriset 2017 delas på Bonniers Konsthall i Stockholm på torsdagskvällen.
Emma Frans tilldelas priset Årets Röst när Stora Journalistpriset 2017 delas på Bonniers Konsthall i Stockholm på torsdagskvällen. Foto: Christine Olsson/TT

Emma Frans årets röst – vann Stora Journalistpriset

1:29 min

Uppsalabon, forskaren och vetenskapsskribenten Emma Frans vann i går Stora Journalistpriset i kategorin årets röst.

I går tilldelades Emma Frans priset Årets Röst när Stora Journalistpriset 2017 delades på Bonniers Konsthall i Stockholm på torsdagskvällen. 

Juryns motivering var: "För att hon så underhållande tar striden mot faktaresistensen och med vetenskaplig skärpa avslöjar nätets seglivade myter."

Emma Frans var själv förvånad över att hon vann och menar att det var hård konkurrens, men säger också att hon blev väldigt glad.

– Även om jag inte ser mig själv som journalist så tycker jag att jag passar in i den här kategorin som just handlar om en person gjort egensinnigt avtryck i journalistiken, det måste jag säga att jag ändå har gjort, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".