Uppsala kommuns ordförande för Sverigedemokraterna Simon Alm om Martin Strids uttalande under partiets stämma under helgen.
Uppsala kommuns ordförande för Sverigedemokraterna Simon Alm om Martin Strids uttalande under partiets stämma under helgen. Foto: Skärmdump från SVT-forum/Sveriges Radio

Simon Alm om SD-stämman: "Typiskt att det skulle spåra ur"

1:46 min

Simon Alm, ordförande för Sverigedemokraterna i Uppsala, tycker att det blev fel fokus under partiets landsdagar i Norrköping när Martin Strid uttalade sig om att muslimer inte fullt ut är människor.

Under Sverigedemokraternas landsdagar i Norrköping under helgen fick Martins Strids uttalande partiet att reagera och Martin Strid fick avgå.

Simon Alm (SD) säger att det var typiskt att det skulle vara en person som gjorde att det spårade ur och att fokus då hamnade på det.

– Den allmänna bilden är ju att det här inte blir bra. Nu vet ju vi vad innebörden blir, det innebär ju att vi får prata om att den personen har gjort bort sig istället för att prata om hur vi vill förbättra sjukvården och få ordning på den sammanhållning som vi tyvärr har glidit ifrån de senaste decennierna, säger Simon Alm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".