David Lagercrantz.
David Lagercrantz. Pressbild Foto: Cato Lein

Författarfredag med David Lagercrantz. Hör hela intervjun här!

65 min

Möt författaren David Lagercrantz på Författarfredag. I höst kommer så den femte boken om Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist, och en sjätte är planerad till 2019.

Journalisten och författaren David Lagercrantz har uppmärksammade biografier om "Zlatan Ibrahimovic" och "Göran Kropp bakom sig". Men också flera romaner; det skönlitterära genombrottet kom med "Syndafall i Wilmslow" år 2009.

David Lagercrantz fick uppdraget att skriva fortsättningen på Stieg Larssons Millenniumserie och resultatet blev "Det som inte dödar oss" år 2015. I höst kommer så den femte boken om Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist, och en sjätte är planerad till 2019. Goda nyheter för alla Salander-fans!

Här kan du höra hela timmen av författarsamtalet som hålls av Sveriges Radios Åsa Nylander!

Författarfredagar hålls på Stadsbiblioteket i Uppsala. Det är ett samarrangemang med P4 Uppland, Kafé Kardemumma, Drottninggatans bokhandel och Uppsala studentkår. Denna fredag var det Sveriges Radios Åsa Nylander som höll i samtalet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista