Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Snabb variant av kåldolmen

Publicerat torsdag 30 november 2017 kl 07.46
Kåldolme i stekpanna Foto Christina Jansson
Kåldolme i stekpanna. Foto: Christina Jansson

På kåldolmens dag lagar vår matinspiratör Christina Jansson en stekpannevariant av den turkiska maträtten.

Kåldolmar

Recept för 4 portoner:

  • 400 g nötfärs
  • olja att steka i
  • salt och svartpeppar
  • 3 tsk soya
  • knappt ett halvt litet vitkålshuvud
  • 4 portioner kokt ris (exvis vildris)
  • 0,5 dl grädde
  • 0,5 st äpple
  • färsk persilja
  • lingonsylt

 Gör så här:

Bryn färsen i olja i en panna, salta och peppra. Strimla vitkålen och tillsätt i pannan, stek cirka 3 min. Tillsätt soya och ris. Smaka av med ev mer salt och peppar. Tillsätt grädde. Servera toppat med fint tärnat äpple, persilja och med lingonsylt till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".