Bostadsbyggande, arkivbild.
Bostadsbyggande, arkivbild. Foto: Tomas Oneborg/Svd/TT

Fler stölder av byggverktyg i Uppsalaområdet

1:48 min

Polisen har sett en viss ökning av anmälda stölder av arbetsredskap  i Uppsalaområdet. Enligt polisens underrättelsetjänst beror det på att det byggs mycket nu.

Enligt Mikael Hedström, presstalesperson vid polisens region mitt är det stora problemet med byggarbetsplatser är inbrotten i contrainrar där det finns exklusiv utrustning, även under helger då byggarbetsplatsen står tom.

– Det vi har sett är en viss ökning i Uppsalaområdet nu, där vill vi bara uppmana att göra det så krånligt som möjligt för eventuella gärningsmän att komma åt det här godset, säger han.

Mikael Hedström menar att det är de extra minuterna som gör att en väktare hinner komma och kontakta polisen, så att polisen hinner komma till platsen.

Polisen försöker samverka med tull till de länder godset ska transporteras till, för att de ska kunna spåra godset och återlämna det till dess rätta ägare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista