Paket
Foto: Postnord

Ökad e-handel märks på Arlanda

1:40 min

E-handeln ökar lavinartat – vilket märks på Postnords terminal på Arlanda. Och det är paket från Kina som står för den största ökningen,

Enligt Peter Hesslin som är terminal- och nätverkschef på Postnord har Kinaimporten ökat med över 100 procent jämfört med föregående år medan den svenska e-handeln har ökat med cirka 40 procent.

Det är främst små saker, accessoarer som mobilskal och solglasögon, som folk köper via nätet. De flesta paket har ett innehåll som är värt mindre än 100 kronor.

Hur hanterar Postnord ökningen av antalet paket?

– Vi har bemannat upp. Verksamheten på Arlanda har nästintill dubblats. Vi har installerat fler paketbanor, har mer utrustning att hantera det med, vi har en bättre genomströmning. Sen använder vi våra andra brevterminaler runtom i Sverige på ett annat sätt än tidigare för att stödsortera det här för att få ut det till brevbärarkontor och i slutändan till konsumenterna, säger Peter Hesslin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".