Ett fullt dansgolv efter Nobelbanketten i Stadshuset i Stockholm på söndagen.
Ett fullt dansgolv efter Nobelbanketten i Stadshuset i Stockholm på söndagen. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ambassadeur fixade dansande orm på Nobelfesten

1:08 min

För uppsalabon Mats Engström, kapellmästare för Ambassadeur som spelade på Nobelfesten, var gårdagens höjdpunkt då alla på dansgolvet bildade en lång dansande orm.

På söndagen var det pompa och ståt när Nobelfesten arrangerades i Stockholms stadshus i Blå salen. En bankett där Nobelpristagare håller tal, får mingla - och dansa.

För när middagen är över så är det alltid dags för dans och sedan tio år tillbaka är det 13-mannaorkestern Ambassadeur med sångarna Mikael Grahn från Uppsala och Malena Laszlo som står för underhållningen.  Kapellmästaren och uppsalabon Mats Engström tycker att en orm var kvällens höjdpunkt. 

– Vi brukar allt avsluta med en låt som heter Brazil där vi arrangerar en slags Conga line för alla, man dansar ungefär som ormen, man står men händer på axlarna på den framför och igår var verkligen alla med, säger han. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista