Poliser i Valsätra.

Här kan kameraövervakning införas i Uppsala

1:08 min

Polisen, Uppsala kommun och fastighetsägare har inventerat platser där kameror kan komma att sättas upp i vår.

Vi har tidigare rapporterat att polisen vill ha kameraöveravakning i Gottsunda och Valsätra och nu har det preciserats till att preliminärt gälla Gottsunda centrum, Bandstolsvägen och Linrepevägen med omnejd. Alltså platser där det har förekommit bilbränder och annan brottslighet.

Jale Poljarevius är chef för lokalpolisområde Uppsala Knivsta och han säger att han är övertygad om att kamerorna kommer ge ett mer stabilt läge i området.

– Men kamerorna är bara en dellösning av ett större problem, ett batteri av åtgärder som planeras och som kommer att lanseras, säger han. 

Jale Poljarevius understryker att polisen inte är intresserade av människors privatliv när P4 Upplands reporter frågar vad polisen säger till de som kan tänkas känna ett obehag av att kamerorna sitter uppe. 

– Vad vi är intresserade är att få ner antal brott, antal grova brott. Och framförallt när brotten begås så är vi intresserade av att kunna lagföra de här människorna, säger han. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".