Foto: Thomas Artäng/Sveriges Radio
Foto: Thomas Artäng/Sveriges Radio

Kommunpolisen i Heby jobbar på bred front efter sprängningen

1:24 min

I onsdags kväll exploderade någon sorts sprängladdning i en bil i centrala Heby. Ingen person skadades. Och ingen är gripen eller anhållen för det.

P4 Upplands reporter Åsa Wistedt har pratat med kommunpolis Olle Rehn och han säger att de jobbar på bred front för att ta reda på vem eller vilka som gjort det här.

– Det finns en del uppslag att gå på säger han men han vill inte säga mer än så. De väntar också på svar från tekniska undersökningen.

Det är den tredje incidenten i kommunen på kort tid. Tidigare har det varit inbrott i skolan och sprängning av en brevlåda.

– Polisen vet inte om de här händelserna har med varandra att göra men Olle Rehn tycker att det är allvarligt, speciellt eftersom det handlar om sprängningar. Och det är ovanligt att sånt här händer i Heby, han har inte hört talas om att det hänt tidigare.

Efter den senaste tidens oroligheter i Heby har kommunen satt in väktare som patrullerar i tätorten. Polisen har samtidigt ökat närvaron och i natt kommer det finnas nattvandrare i området.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".