Den nationerlla insatsstyrkan stormade vid 13.30-tiden idag hotell Grand i centrala Falun. Enligt uppgift från polis var konferenslokalen på hotellet bokat för ett möte mellan flera kriminella grupper.
Arkivbild. Personerna på bilden har inget med texten att göra. Foto: Ulf Palm/TT

Polisen i Region mitt startar avhopparverksamhet för kriminella

1:22 min

Polisen i Region Mitt kommer nu till våren att starta en avhopparverksamhet för att hjälpa de som vill lämna sina kriminella nätverk.

Magnus Eriksson är samordnare för avhopparverksamheten.

– Som samhället ser ut idag så tror jag att det kommer att bli en ökning av personer som vill hoppa av kriminella gäng och nätverk, säger han. 

Polisen i Uppsala har tillsammans med polisen i Gävleborg och Västmanland, det som kallas Polisregion mitt, inte någon avhopparverksamhet. Förra året blev klart att alla sju polisregioner ska ha en avhopparverksamhet – med en regional samordnare som arbetar med frågan.

På polisregion mitt var det Magnus Eriksson på Uppsalapolisen som fick uppdraget under våren och han räknar med att verksamheten är igång under våren nästa år.

Polisen Magnus Eriksson tror att det kommer att bli allt vanligare att kriminella kommer att söka den här hjälpen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista