Blåljus på utryckningsfordon.
Arkivbild Foto: Johan Nilsson/TT

Jakt på rattfyllerist slutade med olycka

1:04 min

Under natten upptäcktes en misstänkt rattfyllerist, något som slutade med att föraren i hög fart försökte fly från polisen.

Strax för klockan 02 natten till måndag, uppmärksammades polisen på en misstänkt rattfyllerist i Gävle. Bilisten, en man i 35-års åldern, påträffades senare under natten på E4:an i höjd med Mora stenar utanför Uppsala, där polisen inledde ett förföljande.

– Vi påbörjade ett kortare förföljande. Bilen svängde av på riksväg 77 österut och då bedömde patrullen att det gick för fort och det var halt på vägen, så de avbröt förföljandet och tappade visuellt med bilen, säger Johan Thalberg som är presstalesperson på polisen Region Mitt.

Lite senare upptäckte polisen en voltad bil vid Hönsgärde öster om Knivsta, som man knyter till den misstänkte 35-åringen.

– Bilisten som är misstänkt för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik, har tagit sig ur den kraschade bilen för egen maskin och fördes till sjukhus för kontroll och vård, säger Johan Thalberg.

Hur skadad är mannen?

– Initiala uppgifter är att han inte är allvarligare skadad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista