Resenärer i Uppsala väntar på försenade tåg.
1 av 3
Resenärer i Uppsala väntar på försenade tåg. Foto: Tova Kurkiala Medbo/SR
tåg problem
2 av 3
Jasmin och John drabbades av förseningarna Foto: Christy Chamy/SR
Ett elfel i Stockholm orsakade förseningar i tågtrafiken.
3 av 3
Ett elfel i Stockholm orsakade förseningar i tågtrafiken. Foto: Tova Kurkiala Medbo/SR

Elfel orsakade stora problem i tågtrafiken

1:30 min

Under lördagen har det vara stora problem i tågtrafiken i centrala Stockholm, vilket har lett förseningar både norrut och söderut.

Uppsalaborna Jasmin Cardenas, John Morales och deras lilla barn var några av de som drabbades av tågförseningarna under lördagen. De fastnade på Stockholms centralstation.

– Vi ska till Nykvarn. Vi ska besöka en familjemedlem som fyller 18 år. Men nu vet vi inte om vi hinner dit, säger Jasmin Cardenas.

Hennes man John Morales berättar att de hade blivit förvarnade om problemen i trafiken och därför påbörjade de sin resa i god tid.

– Vi försökte komma tidigt, men när vi kom hit till Stockholm blev vi lite oroliga, säger han. 

Enligt Trafikverket var det ett elfel som under lördagen satte stopp för all tågtrafik igenom centrala Stockholm. Det här påverkade tåglinjer söderifrån- och norrifrån Stockholm.

Fjärrtågstrafiken söderifrån och söderut har under lördagen stått helt stilla. Fjärrtågen norrifrån och norrut har dragits med stora störningar.

Vid 14.30-tiden uppgav Trafikverket att elproblematiken delvis var löst, och att fjärrtågen börjat rulla även söderut från Stockholm igen.

Aktuell trafikinformation: Trafikverket, SJ, SL

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista