Pavel Gamov i ny politisk grupp med tidigare SD-politiker

2:08 min

Tre av riksdagens politiska vildar och tidigare sverigedemokrater - däribland Pavel Gamov från Uppsala - har startat en politisk grupp och förening med namnet "Sveriges partipolitiskt oberoende lista".

Pavel Gamov, Hanna Wigh och Margareta Larsson kommer inom kort att etablera ett kansli och vill nu ha en dialog med riksdagsförvaltningen för att diskutera ett möjligt ekonomiskt stöd, enligt en skrivelse som Nyhetsbyrån Siren tagit del av.

– Det handlar om att vi som ledamöter av Sveriges riksdag ska kunna utföra vårt uppdrag precis som alla andra riksdagsledamöter. För det krävs det så klart olika typer av resurser, säger Pavel Gamov till P4 Uppland.

Är det här en grupp för tidigare SD-politiker eller kan det tänkas komma politiska vildar från fler håll?

– I det här läget är det den här konstellationen som vi känner oss trygga med och där vi vill ta de här stegen.

Ser du dig som vald som person eller vald som Sverigedemorat? Vems mandat står du för?

– Jag är inte personvald men jag äger mitt eget mandat. Jag betecknar mig numera som nationalkonservativ. Jag röstar i riksdagskvoteringarna som SD om det inte finns en fråga där jag verkligen skiljer mig från partiet, för jag tycker att partiet har rört sig i en väldigt tråkig riktning på senare tid. Men jag kommer att driva de frågor som jag har drivit tidigare.