Christinas fruktsallad med extra allt
Frukstallad med mascarponegrädde Foto: Christina Jansson

Sätt färg på gråslasket med fruktsallad

P4 Upplands matinspiratör Christina Jansson gör en färgstark och smakrik fruktsallad med extra allt.

Vinterfruktsallad med mascarponekräm

2 apelsiner
2 blodapelsiner
1 svenskt vinteräpple
1 granatäpple

1 dl vispgrädde
100 g mascarponeost
rivet skal från 0,5 citron
en nypa vaniljpulver

 

Pynt: 

en näve rostade pistagenötter
en näve rostade kokosflingor (kokoschips, ej riven kokos)
(bonus: en liten bit finhackad mörk choklad)

Skär med kniv toppen och botten av apelsinerna, skär loss skal runt omkring så allt det vita försvinner. Skiva apelsinerna i tunna skivor. Dela äpplen i mindre bitar, behåll gärna skalet på. Öppna granatäpplet och bryt försiktigt loss kärnorna. Lägg frukten på ett stort fat.

Vispa grädden löst och rör försiktigt ner mascarponeosten. Smaka av med rivet skal från citron samt vaniljpulvet. Klicka över fruktsalladen. Pynta salladen med topping efter ju-mer-desto-bättre-regeln.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista