Staffan Isling
Staffan Isling om hur de ska hantera de fall av mässling som upptäckts och att smittan kan ha spridit sig till länet. Foto: Lars Nyman

Regiondirektör kände inte till kritiken mot smittskyddsrutinerna

0:50 min

Smittskyddsenheten i Region Uppsala riktade igår kritik mot regionledningen för att man inte följt upp vilket skydd vårdpersonal i länet har mot sjukdomen mässling. Regiondirektören säger att de ska se över rutinerna på måndag.

Regiondirektör Staffan Isling säger att han inte har hört kritiken tidigare och att de planerat att ha ett möte på måndag med den fackliga organisationen för att prata om hur de ska hantera mässlingen i och med händelserna på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. 

– Eftersom den dök upp nu på Sahlgrenska under julhelgen har vi hittills inte hunnit diskutera hur vi ska hantera det, utan det ska vi göra på måndag. Då kommer också smittskyddsläkaren dit. Vi tar det på största allvar, säger han. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista