Uppsala får tre nya kommersiella radiokanaler.
Uppsala får tre nya kommersiella radiokanaler. Foto: Anton Kasurinen

Hör vilka som blir Uppsalas nya radiokanaler

1:32 min

I år kommer radiolyssnarna i Uppsala och Uppland att kunna höra tre nya kommersiella radiokanaler. Från och med i sommar börjar bland annat NRJ sända i länet.

Myndigheten för press- radio och tv har gett sändningstillstånd till tre nya kommersiella radiokanaler i Uppsala. Sändningarna drar igång i augusti.

En av de nya kanalerna blir NRJ som sände i Uppsala fram till 2004.

Dessutom tillkommer också bolaget Kilohertz som ägs av MTG. Kilohertz har sedan tidigare kanalen Rix FM i Uppsala. Nu har de alltså fått tillstånd att sända en till av MTG:s kanaler, som till exempel Bandit rock, Lugna favoriter eller Star FM.

– Jättekul. Vi finns redan med Rix FM i Uppsala, men vi ska få ut ytterligare en till kanal i Uppland. Men vilken kanal det blir är ännu inte beslutat, säger MTG:s försäljningschef Martin Backman.

Den tredje nykomlingen är Radio Nova. De är ett dotterbolag till mediekoncernen NTM, som också är delägare i UNT.

– Uppsala är ju en marknad där redan UNT finns och där vi kan erbjuda våra kunder en bättre kombination för sin marknadsföring, säger NTM-koncernens vd Lennart Foss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista