Viktor Gaddefors, Uppsala Basket
Foto: Azuka Nnamaka/Sverigesradio

Viktor Gaddefors tar det match för match

1:59 min

Trots tre raka segrar i ryggen föll Uppsala mot Norrköping med 73-78. Den stora frågan just nu är dock hur länge man får behålla Viktor Gaddefors.

Enligt tabellen var Norrköping favoriter mot Uppsala i tisdagens möte i IUF Arena. Uppsala har dock spelat bra den senaste tiden, mycket på grund av serieledande poängmaskinen Axel Nordström och Viktor Gaddefors, som båda är Uppsalaprodukter.

Gaddefors har spenderat majoriteten av sina år som senior i utländska ligor, och letar för tillfället efter en ny klubb. Så länge han inte hittat rätt ligger dock hans fokus på att hjälpa Uppsala nå en slutspelsplats.

Både hans skytte, snittet ligger på nära 20p per match, och allmänna närvaro på planen har varit väldigt viktigt för laget. Framförallt då man saknar längd jämte de flesta av sina konkurrenter, något Gaddefors avhjälper med sina 201 cm.

För närvarande ligger Uppsala och nosar på en av de sista slutspelsplatserna, men frågan är om laget har tillräcklig bredd för att lyckas ifall Gaddefors försvinner för snabbt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista