Spricka i Moderaterna. Bildmontage, t h Fredrik Ahlstedt.
Spricka i Moderaterna. Bildmontage, t h Fredrik Ahlstedt. Foto: TT, Montage och foto: Sveriges Radio

Kritik mot M:s ledarstil – Ahlstedt slår ifrån sig

2:18 min

Det finns ett internt missnöje med hur Moderaterna i Uppsala styrs. Drygt 30 moderater från hela länet har skrivit på ett upprop.

Ett brev som drygt 30 moderater från hela länet har skrivit på, har skickats in till Moderaternas partistyrelse. Det rapporterade UNT först om.

Där riktas kritik mot att det finns en osund maktstruktur i Uppsala länsförbund och framför allt pekas Fredrik Ahlstedt ut, gruppledaren för Moderaterna i Uppsala och vice länsförbundsordförade.

– Jag ansåg att det är bra att det kom upp till ytan. Att vi inte bara går och pratar skit om varandra i korridorerna, säger fullmäktigeledamoten Liv Hahne (M).

Den dåliga stämningen inom Moderaterna började efter valet 2014, berättar hon. Då gjorde Moderaterna i Uppsala ett dåligt val och backade lokalt med sju procentenheter i valet till riksdagen.

Fredrik Ahlstedt själv håller inte med om kritiken. 

– Det är ju ingen kritik, för den är inte konkret, säger han.

Man hör från källor att det pågår mobbning och att man inte blir lyssnad på. Kan det inte vara svårt då att vända sig till dig och säga att det inte går till på rätt sätt?

– Vi har flera andra personer som man kan vända sig till, men de har inte heller fått ta del av någon konkret kritik. Det här är snarare en mobbning av mig, säger Fredrik Ahlstedt, gruppledare för Moderaterna i Uppsala.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista