Mordförsök i stadsdelen Gottsunda i Uppsala.
Mordförsök i stadsdelen Gottsunda i Uppsala. Foto: Utryckning Uppsala

Man häktad för yxattack i Gottsunda

1:11 min

Den man som misstänks för att ha attackerat sin före detta fru med en yxa i Gottsunda i tisdags häktades på fredagen. Samma dag fälldes han för att tidigare ha hotat henne till livet.

Det var i tisdags som kvinnan i 30-årsåldern attackerades med en yxa och skadades allvarligt. Hennes före detta make, en man i 50-årsåldern anmälde sig själv på polisstationen några timmar efter dådet och anhölls senare, misstänkt för mordförsök.

Uppsala tingsrätt häktade mannen under fredagen, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

- Bevisläget ser bra ut, sade åklagaren Elin Blank. 

På fredagen fälldes också mannen för att tidigare ha hotat kvinnan till livet. Han döms till att betala 4 000 kronor i böter. Rätten konstaterar att mannen hotat kvinna till livet i telefon och sen begett sig med en kniv till hennes bostad den 5 januari. "Om vi träffas en sista gång kommer jag döda dig med min egen hand", säger han i ett inspelat samtal som var en del av åklagarens bevisning. 

Kvinnan skadades svårt i yxattacken, men prognosen för att hon överlever ska vara god, enligt Elin Blank. 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".