sdlsydcc3b8 polishuset i Uppsla TT
Foto: Annika af Klercker /TT

Man med miljoner i väska nekar till brott

1:03 min

Polisen har nu räknat klart miljonerna som den man som greps vid Resecentrum i Uppsala i måndags hade på sig. Polisen grep mannen när han uppträdde aggressivt i samband med att han tiggde pengar till en biljett.

Åklagaren Anne Sjöblom säger att mannen i det första förhöret nekar till anklagelserna och att han fortsatt kommer att vara frihetsberövad.

– Den misstänkte har lämnat en del förklaringar till de här pengarna. Och det finns vissa saker som vi måste kolla upp ikväll innan jag fattar mitt beslut i ärendet, säger Anne Sjöblom.

Mannen ska enligt polisen ha uppträtt aggressivt i samband med att han tiggde pengar till en biljett.

- Jag har förstått att det förekommit en del rykten kring ursprunget på den misstänkte och jag kan bekräfta att det är en man med nordiskt ursprung, säger åklagaren Anne Sjöblom. 

Senare under onsdagskvällen meddelar Anne Sjöblom att mannen kommer att förbli anhållen över natten. Vid tolvtiden på torsdagen måste hon ha beslutat sig för om hon ska begära mannen häktad eller inte. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".