Husläkarmottagningar svarar inte i telefon

Det har blivit svårare att komma fram på telefon till husläkarmottagningarna i Uppland. I genomsnitt har väntetiderna för samtal till husläkarmottagningarna fördubblats jämfört med förra året.
Det har blivit svårare att komma fram till husläkarmottagningarna i Uppsala. En ny mätning som hälso- och sjukvårdsnämnden har gjort visar att genomsnittsväntetiden för att få svar har fördubblats jämfört med förra året: från 26 sekunder till 55 för att få svar i luren. Det var dessutom fler samtal i år där uppringaren möttes av telefonsvarare eller upptagetton och fick ge upp. Undersökningen visar också att skillnaden är stor mellan olika mottagningar. Sämst resultat fick en rad offentliga mottagningar i Uppsala, där inget samtal alls under testperioden besvarades. Men sedan skiljer de sig kraftigt åt. Bäst på att svara i telefon är privata och offentliga inrättningar i Norduppland som fick bra betyg: så många som 79 procent av samtalen besvarades. Men sammantaget ger undersökningen en bild av en ordentlig försämring av telefonservicen på husläkarmottagningarna runt om i länet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista