Uppsalabor häktade för granatattack mot bankutredare

0:35 min

Tre Uppsalabor misstänks för en granatattack mot en banktjänsteman. Offret jobbade med att utreda bedrägerier och polisen misstänker kopplingar till ett bedrägerifall i Uppsala.

Två granater kastades mot kvinnans villa i en Stockholmsförort i februari. Granaterna ska ha exploderat men ingen skadades i attacken, något som Dagens Nyheter var först med att rapportera.

En vecka efter det häktades två Uppsalabor i 20-årsåldern. En av dem misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse, den andra för medhjälp till samma brott. Förra onsdagen häktades ytterligare en Uppsalabo misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse. 

Banktjänstemannen arbetar med att utreda bedrägerier. En av polisens teorier är att attacken är kopplad till ett bedrägerifall i Uppsala.

– Ju mer vi började jobba med ärendet och den bevisning som fanns, så pekade det mot Uppsala, säger åklagaren Oscar Edvardsson till P4 Uppland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista