Skylt vid infarten till Tierp. Foto: August Bergkvist/SR.
Skylt vid infarten till Tierp. Foto: August Bergkvist/SR.
VALET 2018 - Uppsala län

Har politikerna i Tierp hållit sina vallöften?

2:10 min

Att minska ungdomsarbetslösheten och hålla en god kvalitet i skolan. Det lovade politikerna i Tierp inför förra valet. Hur har det gått?

De styrande politikerna i Tierp lovade inför förra valet att man skulle hålla en god kvalitet i skolan. Enligt en rankning gjord av Sveriges Kommuner och Landsting där man jämför Sveriges kommuner med varandra och hur bra det sammanvägda resultatet i grundskolan är, så låg Tierp på plats 190 förra året. Det är bättre än för fyra år sen då man låg bland bottenkommunerna, på plats 283.

Däremot har kommunen fått sämre rankning av lärarförbundet bland annat när det gäller friska lärare, lärartäthet och utbildade lärare, om man jämför år 2017 med 2014.

Man skulle också arbeta för att minska ungdomsarbetslösheten och den har minskat procentuellt under mandatperioden. Men den har samtidigt minskat i hela riket och bland länets kommuner ligger Tierp fortfarande i botten tillsammans med Älvkarleby.

Hör mer i ljudklippet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista