Uppsala tingsrätt
Foto: Henrik Montgomery/TT

Rättegång i fall med överfall och försök till våldtäkt

1:31 min

Nu har rättegången mot den man som åtalats för att ha överfallit och försökt våldta en kvinna i centrala Uppsala avslutats.

Under våren och vintern skedde fler uppmärksammade försök till överfallsvåldtäkt i Uppsala.

En man i 30-årsåldern kunde senare gripas misstänkt för de här händelserna men åtalades endast för ett överfall och försök till våldtäkt.

Under måndagen avslutades rättegången mot honom. Åklagare Liselott Herschend tycker att det finns stark bevisning mot honom.

– Efter händelsen (överfallet) så topsade polisen målsägande runt munnen eftersom hon berättat att gärningsmannen kysst henne i ansiktet. Den analysen visar att den misstänktes DNA fanns på hennes ansikte, säger Liselott Herschend. 

Mannens försvarare, Anette Der Danielian, berättar att hennes klient hävdar sig vara oskyldig. Hon pekar på att analysen också visar på DNA från ytterligare två andra personer. Något som hon tycker att polisen inte utrett tillräckligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista