Kommunalrådet Mohamad Hassan.
Kommunalrådet Mohamad Hassan. Foto: Anton Dyrssen / Sveriges Radio
Valet 2018 i Uppsala län

Vallöften i Uppsala från Liberalerna om skola och integration

3:50 min

I dag släppte Liberalerna i Uppsala partiets valprogram. Det handlade om skola, integration och att skapa en ny nämnd för äldrefrågor.

Liberalerna vill att Uppsala kommun och Region Uppsala tillsammans med övriga kommuner i länet ska inrätta en gemensam nämnd som jobbar med äldrefrågor.

– Om vi ordnar vård, hemtjänst, sjukresor och kollektivtrafik i en gemensam nämnd blir det en frihet för individen, säger Liberalernas kommunalråd Mohamad Hassan.

När det gäller frågan om integration säger Liberalerna i Uppsala att det ska ske dels genom att människor har jobb och dels genom snabb inlärning av svenska språket.

Partiet vill sätta en tidsgräns för hur länge en elev ska få gå på SFI, Svenska för invandrare.

I skolan vill partiet avlasta lärarna så att de får mer tid för undervisning. Det vill Liberalerna i Uppsala göra genom att anställa fler administratörer, vaktmästare och fritidspedagoger. De vill också se fler speciallärare.

Dessutom går partiet till val på att öka tryggheten i Uppsalas stadsdelar.

– Vi kommer inte acceptera att våra kvinnor inte kan röra sig fritt i vissa stadsdelar, säger Mohamad Hassan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista