Fyrislundsparken kan bebyggas

600 nya bostäder istället för kraftledningsgatan som idag går längs med Fyrislundsgatan i Uppsala. Det kan bli verklighet om kommunen går med på att byta bort marken till Peab i utbyte mot att de gräver ner kraftledningen.
- Jag tror att boende i området skulle uppfatta det som positivt att få bort kraftledningen, säger Lennart Anderén som är regionschef på Peab i Uppsala. Tidigare har det varit tekniskt svårt att gräva ner kraftledningar, men idag finns ny teknik som gör det prismässigt överkomligt. 600 bostäder skulle det alltså kunna bli, om kommunen, kraftbolagen och Peab kan komma överens om markfrågan. Örjan Almesjö är exploateringschef på tekniska kontoret och han säger att det är ett intressant förslag som Peab lagt fram men att det ännu är för tidigt att säga hur markfrågan kan lösas. han säger också att en exploatering av området under kraftledningen ligger i linje med kommunens eget pågående översiktsarbete.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".