Ministern vill byta namn på särskolan - efter förslag från 14-årige Leo

2:21 min

Särskolan borde byta namn, det har 14-årige Leo Lust från Heby föreslagit för att minska mobbning. Nu vill utbildningsministern genomföra det.

Det började med att Leo lämnade in ett förslag till Heby kommun om att byta namn på särskolan till exempelvis utvecklingsskola. Detta för att barn blir kallade för "särbarn".

– Jag vill att mobbningen ska minska, säger Leo Lust.

I mars tog han också förslaget till riksdagen där han träffade riksdagsledamoten Agneta Gille. Leo har också träffat utbildningsministern - som nu har nappat på förslaget.

– Därför att det är ett namn som har många år på nacken, och inte riktigt speglar vad som görs i det som fortfarande kallas särskola, säger utbildningsministern Gustav Fridolin.

Utbildningsministern Gustav Fridolin säger att hans parti, Miljöpartiet, vill stärka särskolan och som en del i det byta namn.

Socialdemokraterna sitter också i regeringen - är regeringen för eller emot?

– När jag pratar med andra partier är det ingen som säger emot. Man ser att det här är ett namn som har blivit utdaterat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista