Vattenmelongazpacho
Vattenmelongazpacho Foto: Privat

Somrig vattenmelongazpacho hos Christina

Värmebölja och sommartider. Då behövs något svalkande och då blir det vattenmelongazpacho hos vår matinspiratör Christina.

Vattenmelongazpacho

  • 750 g vattenmelon (vikt med skal)
  • 0,5 gurka
  • 150 g tomat
  • 0,5 röd, gul eller orange paprika
  • knappt 0,5 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 kruka mynta
  • svartpeppar och salt
  • tabascodroppar efter smak
  • 0,5 lime

Låt melon och grönsaker vara kylskåpskalla. Skala och kärna ur melon. Dela i mindre bitar. Dela grönsakerna i mindre bitar (spara ev lite av paprika och gurka att finhacka och toppa med).

Mixa vattenmelon tillsammans med gurka, tomat, paprika, rödlök, vitlök och mynta.

Smaka av med peppar, salt, tabasco och lime efter smak. Förvara kall och servera till en lättare förrätt i 6 dessertglas eller liknanade.

Toppa vid servering exempelvis med isbitar, lite finhackade grönsaker eller färsk mynta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".