Tågproblem
Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Fortsatta problem med tågtrafiken efter gårdagens olycka

1:02 min

Den som ska resa mellan Uppsala och Stockholm idag bör räkna med förseningar och inställda avgångar efter att en kontaktledning rivits ner i går eftermiddag.

Det handlar om cirka 200 meter kontaktledning som behöver bytas i närheten av Rosersberg. Det här innebär att bara två av fyra spår på sträckan är öppna. 

Särskilt under timmarna då trafiken är som tyngst leder det här till inställda avgångar och förseningar. Enligt Trafikverket är ungefär vartannat tåg med SJ eller SL inställda.

– SJ kör i praktiken en avgång per timme åt varje håll mellan Uppsala - Stockholm, säger Christer Lundin, presstalesperson på SJ.

Problemet beräknas vara åtgärdat i eftermiddag. Innan dess kan den som åker mellan Uppsala och Stockholm åka på SL:s tåg med en SJ-biljett och tvärt om, uppger Trafikverket.

Trafikverket uppmanar den som ska resa att besöka tågbolagens sajter för att ställa av vilka turer som påverkas.

De mer långväga tåg som ska åka till eller från Stockholm norrifrån ska gå som vanligt. 

Det var på eftermiddagen i går som en kontaktledning revs ner och en brand startade på banvallen. Det här fördröjde arbetet med att evakuera de passagerare som satt fast på stillastående tåg. Det ledde också till att det var totalstopp i tågtrafiken mellan Uppsala och Stockholm under flera timmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".