Flera dagars eftersläckning efter Stenhagenbrand

1:33 min

Eftersläckningsarbetet efter söndagskvällens kraftiga brand mellan Herrhagen och Stenhagen väntas pågå i flera dagar, enligt Uppsala kommuns skogvaktare.

– Det ser ut som att det är helt släckt, men det är det inte. Vi får gå här i flera dagar och eftersläcka, säger Fredrik Gustafsson, skogvaktare vid Uppsala kommun till P4 Uppland på måndagen.

Boende i cirka 20-30 fastigheter fick till en början evakueras men klockan 19.12 på söndagen kom besked att de kunde återvända hem, enligt polisen.

Brottsrubriceringen är allmänfarlig vårdslöshet. Det finns i nuläget ingen misstänkt person, men branden kan enligt polisen vara anlagd.

I själva verket handlar det om två bränder. Den ena, cirka 100 kvadratmeter stor, fick man kontroll på vid halv sex-tiden på söndagskvällen, enligt Storstockholms räddningscentral.

Den andra branden, i samma område, på cirka 200 kvadratmeter, fortsatte dock att sprida sig. Men strax efter klockan 19 uppgav räddningstjänsten att även den var under kontroll. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista