Jonas Segersam.
Jonas Segersam, kommunalråd för Kristdemokraterna i Uppsala. Foto: Martin Hult / Sveriges Radio

KD i Uppsala utesluter inte samarbete med SD

1:55 min

Kristdemokraterna i Uppsala kommun utesluter inte att samarbeta med Sverigedemokraterna. Partiet vill också ha tillståndsplikt för tiggare i Uppsala.

Hur troligt eller otroligt är det med ett samarbete med Sverigedemokraterna?

– När det gäller familjepolitiken så har de mer eller mindre kopierat vårt program. Så alla som stödjer vår politik är vi positiva till. Sen har vi väldigt olika syn när det gäller människosyn, och delvis migration, säger Jonas Segersam, Kristdemokraternas kommunalråd i Uppsala.

Ja eller nej, ser ni ett samarbeta med Sverigedemokraterna efter valet?

– Vårt alternativ är att samarbeta med alliansen. Men jag utesluter inte samarbete med något annat parti. Vi har extrema partier i kommunfullmäktige: Feministiskt initiativ, Sverigedemokraterna. Och kanske Vänsterpartiet. Och alla de tre har också bra sidor, säger Jonas Segersam (KD).

Kristdemokraterna i Uppsala vill också införa tillståndskrav för tiggeri i Uppsala.

– I dag fördelas tiggarplatserna i Uppsala av andra nätverk. Det kanske är bättre att kommunen gör det genom att man söker tillstånd.

Vilka platser ska man få tigga på i Uppsala?

– Där det är lämpligt. På gågatan där det inte finns någon entré till exempel, säger Jonas Segersam.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".