Polisavspärrningsband, genrebild.
Genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT

Pojke blev påkörd och tvingades in i bil

2:04 min

Uppsalapolisen utreder ett fall där en pojke ska ha blivit påkörd av en bilist i Gottsunda centrum. Enligt polisen ska bilisten sen tvingat in pojken i bilen och kört iväg med honom, men inte till sjukhuset.

– Det här är jätteallvarligt, pojken har haft en väldig tur som inte har blivit värre skadad än vad han blev. Cykeln är ju sönderkörd. Det är ett väldigt hänsynslöst beteende, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Vittnen larmade polis vid 15-tiden på onsdagen om att en personbil i hög fart kört på en pojke på cykel i Gottsunda centrum i Uppsala. Föraren ska sedan ha backat tillbaka och tvingat in pojken i bilen och försvunnit från platsen.

Enligt polisen ska föraren inte ha fört pojken till sjukhus, utan lämnat av honom på en annan plats. Han hittades först en timme senare.

Pojken, som enligt polisen är i 10-15-årsåldern, fick föras till sjukhus med ambulans men ska inte vara allvarligt skadad.

Föraren till bilen misstänks nu för en rad brott, bland annat vållande till kroppsskada och olaga frihetsberövande/olaga tvång.

Vid 22-tiden på onsdagen var ingen person gripen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista