Sommarpasta.
Sommarpasta.

Frisk citron i Christinas sommarpasta

Sommaren fortsätter och så även det oskrivna temat i Christinas mat. Nämligen Somrig mat.

En sommarpasta med valnötter, citron och salvia

  • 2-3 portioner spaghetti
  • zest och saft från 1 citron
  • 2,5 dl valnötter
  • 4 msk olivolja
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 1 dl finriven parmesan
  • 10 st salviablad
  • lite smör att steka i
  • salt och svartpeppar

Koka spaghetti enligt anvisning på förpackning. I en skål: riv ner citronzest och pressa i saft från en citron, tillsätt olivolja, vitlök och finriven parmesan. Rör ihop och vänd ner den kokta pastan.

Rosta valnötterna i en torr stekpanna och krama sen i mindre bitar. Toppa pastan med nötterna. Stek salvian i lite smör. Fördela över salviabladen och ringla lite av smöret över pastan för extra smak.

Smaka av med salt och peppar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".