Vykortskampanj för Musikens hus

Samtidigt som den utvalda juryn som bäst håller på att välja ut en vinnare i arkitekttävlingen om hur ett Musikens hus i Uppsala ska se ut - har det börjat välla in vykort till juryns ordförande, det socialdemokratiska kommunalrådet Lena Hartwig.
Hittills har mer än hundra vykort skickats in. Bakom kampanjen står bland andra föreningen Musikens hus vänner. - Det visar på människors engagemang för den här frågan. Den som sätter sitt namn på det här kortet talar om för Lena Hartwig att man tycker det är värt ett frimärke att uppmärksamma henne på detta. Vi tycker det ska finnnas ett konsert- och kongresshus i Uppsala, säger föreningens ordförande Ola Carlsson. Först den sjätte juni avslöjas vilket av de 125 förslagen som blir vinnare i arkitekttävlingen. Knappt två veckor tidigare - den 25 maj - är det tänkt att allmänheten ska få se de inlämnade förslagen, men då är det alltså ännu inte offentligt vilket som är juryns val. Frågan om ett musikens hus har diskuterats sen början av 1900-talet. I dag är det fyra partier som står bakom att kommunen bygger ett konsert- och kongresshus, socialdemokraterna, vänstern, folkpartiet och kristdemokraterna. Planerna är att juryns förslag ska presenteras för kommunfullmäktige i mitten av juni, men det troliga är att själva beslutet om ett Musikens hus tas tidigast vid fullmäktigemötet i september.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".