Ny demokrati med i höstens val

Det tidigare riksdagspartiet Ny demokrati, som fört en tynande tillvaro de senaste åren, kommer att ställa upp i höstens riksdagsval. Kanske ställer partiet upp även i landstingsvalet i Uppsala län samt i kommunvalet i Knivsta.
De senaste åren har det varit knäpptyst om Ny demokrati, men nu har några nydemokrater mobiliserat sig på nytt och satsar på att komma in i riksdagen. - Vi anser att det behövs ett alternativ inom svensk politik, säger partiordföranden Ulf Eriksson till Upplandsnytt. Den senaste tiden har man annonserat efter kandidater i lokaltidningar och så sent som i torsdags lämnades en riksdagslista in. Partiet överväger också att ställa upp i kommunvalet i Knivsta och landstingsvalet i Uppsala län. På riksdagslistan står förutom Ulf Eriksson bland andra Claes Zaar från Knivsta. De politiska huvudfrågorna känns igen från tiden med Ian Wachtmeister och Bert Karlsson. Sverige ska avbyråkratiseras, bättre förutsättningar för företagen ska skapas liksom fler privata alternativ inom skola, vård och omsorg. Invandringspolitiken är dock enligt Ulf Eriksson inte en lika viktig fråga längre, men han anser att Sverige fortfarande tar emot för många flyktingar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista