Snart klart med nya ägare till Salsta

Arbetet med att hitta någon som kan driva vidare konkursdrabbade Salsta Golfklubbs bana utanför Vattholma går vidare, och redan i nästa vecka kan det bli klart vem eller vilka som tar över.

Salsta Golfklubb gick i konkurs för ett par veckor sen, och här i Upplandsnytt har du kunnat höra om det stora missnöje som finns bland medlemmarna över hur klubbstyrelsen hanterat olika investeringar, bland annat vad gällde utbyggnaden av banan med tre nya hål, och inflyttningen i Salsta Slott, som skulle användas som klubbhus.

Klubben har skulder på cirka sex miljoner till sina medlemmar, plus obetalda hyror. Konkursförvaltaren Håkan Rudström säger nu till Upplandsnytt att hittills har ett tiotal intresserade anmält att de vill ta över banan. Han säger också att han skickat ut anbudsförfrågan till dessa och tidigast i nästa vecka så kan det bli klart vem eller vilka som driver Salsta vidare.

Kontakta reportern
alexander.gagliano@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".