Mamma döms för våldtäkt på sin dotter

En mamma bosatt i Uppsala län döms för att under flera års tid förgripit sig sexuellt på sin dotter. Mamman ska ha filmat och fotograferat övergreppen.

Kvinnan som är i 30-årsåldern ska vid upprepade tillfällen mellan 2012 och 2016 ha utfört sexuella handlingar på dottern som då var under femton år. 

Hon ska också ha framställt filmer och bilder på övergreppen som skickats till dotterns far, hennes exman. Brotten uppdagades när han kontaktade polisen.

Kvinnan säger att hon handlat under inflytande av sin nuvarande make, som ska ha utsatt henne för "svart magi, alternativt någon form av hypnos". 

Men rätten bedömer att kvinnan utfört de sexuella övergreppen på egen hand. Maken är enligt domen misstänkt för brott både mot kvinnan och hennes dotter, men befinner sig sannolikt inte i Sverige, konstaterar rätten. 

Kvinnans advokat vill inte kommentera saken innan hon pratat med sin klient, men hon säger till P4 Uppland att hon utgår från att domen kommer överklagas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista