"Vi hade en dröm" - Familjen Kutic får avslag om arbetstillstånd igen

1:17 min

Det blev ytterligare ett avslag om förlängt arbetstillstånd för Vedran Kutic. Domen ska överklagas men familjen har redan tvingats att flytta tillbaks till Serbien.

Vedran Kutic och hans familj bosatte sig i Enköping för fem år sedan för att jobba i Västerås. År 2016 ansökte Vedran Kutic om ett permanent uppehållstillstånd och förlängt arbetstillstånd men fick ett avslag på grund av en försäkringsmiss hos sin första arbetsgivare. 

För att få en ny chans till ett arbetstillstånd återvände familjen tillbaka till Serbien under sommaren och Vedran Kutic lämnade in en helt ny ansökan med hopp om att starta om ansökningsprocessen med den nya arbetsgivaren.

Nu anser Migrationsverket att den nya ansökan ska ses som en förlängningsansökan av det tidigare arbetstillståndet och därmed blev det avslag på nytt eftersom Vedran Kutic saknade ett fullgott försäkringsskydd hos sin första arbetsgivare.

Vedran Kutic har med hjälp av IF Metall försökt komplettera sina tidigare arbetsförsäkringar och är i dagsläget dessutom anställd hos en ny arbetsgivare som uppfyller villkoren. Nu ska domen överklagas. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista