Håbopolitikerna Grahn Elg (M), Rubbestad (SD) och Hägglund (S).
Håbopolitikerna Liselotte Grahn Elg (M), Michael Rubbestad (SD) och Agneta Hägglund (S). Foto och montage: Sveriges Radio
Valet 2018

Oväntad allians kring frågan om lokaler för unga i Håbo

1:55 min

När ska det bli fler lokaler som Ungdomens hus i Håbo kommun? Frågan skapade en allians över hela skalan politiker i vår debatt.

Michael Rubbestad, Sverigedemokraterna, berättade hur länge ett Ungdomens hus har diskuterats.

– När jag var 17 år, 1998, så frågade jag partierna om Ungdomens hus. Då lovade samma partier som står här idag att det skulle bli ett Ungdomens hus. 2001 gick jag med i ungdomsrådet, drev frågan hårt och partierna sade "jajamän" till ett Ungdomens hus. Det står fortfarande inte på plats. Vi kommer driva den här frågan riktigt hårt, sade Michael Rubbestad (SD) i debatten.

Agneta Hägglund i Socialdemokraterna. Nu har ni Bålstapartiet, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Sverigedemokraterna med er. Då räcker mandaten till?

– Vi var överens 2012 eller 2013, satsade projekteringspengar på det, som sedan ströks när alliansen tog över 2014. Så vi har varit överens, absolut, sade Agneta Hägglund (S).

Liselotte Grahn Elg, Moderaterna svarade på kritiken.

– Håbo har vuxit mycket, och i takt med att kommunen har vuxit så har inte föreningslivet hängt med. 

Tror du ungdomarna känner att det är roligt när det inte händer något? Ni pratar och pratar, och det har funnits förslag i flera år.

– Det finns mer att göra. Jag kan inte stå och lova här och nu. Vi är inte ett parti som lovar allt åt alla, men vi håller det vi lovar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista